Tietoa MS-taudista ja harvinaisista neurologisista sairauksista
Tietoa näistä sairauksista on internet pullollaan, varsinkin nykypäivänä. Olemme listanneet alle muutamia luotettavia lähteitä, josta löytynyt tieto on paikkaansa pitävää ja ajan tasalla. Suosittelemme!
Linkki OYSin Neurologian poliklinikan sivuille. Sivulla annettujen soittoaikojen ja numeroiden lisäksi myös MS-hoitajan päivystys KE 13-14
040-5077663 Aivotalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu. Se tarjoaa tukea ja tietoa aivojen terveydestä ja aikuisten aivosairauksista.
|
Tukea kasvotusten ja verkossa
Tuki sairauden yllättäessä on monesti tarpeen. Parhainta on usein vertaistuki, eli keskusteleminen kasvotusten tai virtuaalisesti saman asian läpikäyneiden ihmisten kanssa. Alla muutamia esimerkkejä (linkkeinä) käytetyimmistä vertaistukimuodoista. Oulun seudun neuroyhdistyksellä ei valitettavasti ole omaa virallista vertaistukihenkilöä, mutta tulemalla mukaan tapahtumiin, kerhoihin ja toimintaan voit tavata vertaisiasi.
Neuroliiton vapaaehtoiset koulutetut vertaistukijat ovat vain puhelinsoiton päässä.
|
Yhdistyksen kerhoista ja tapahtumista löydät kanssakulkijoita elämässä sairauden kanssa. Tule rohkeasti mukaan!
Sisusiskot
|
Facebookista löytyy lukuisia MS-tautiin ja sen lääkityksiin liittyviä suljettuja ryhmiä, joihin pääsee vaivatta mukaan.
|
MS Crossroads parlamentti on yksi Suomen vanhimpia MS-aiheisia keskusteluryhmiä. Mahdollisuus osallistua anonyyminä.
|
Patients like me on amerikkalainen vertaistuki- ja sairauden seurantaportaali. Sen avulla voit helposti seurata omaa ja muiden käyttäjien vointia. Mahdollisuus osallistua anonyyminä.
|
Mikä on sinun paras tukesi sairauteesi liittyen? Haluaisitko kertoa siitä muille? Kerro siitä meille! Ilmoitathan samalla voimmeko lisätä tukimuodon ylläolevaan valikoimaan.
Neuroliiton kurssitoiminnasta on ilmestynyt video, jossa kerrotaan kenelle Neuroliiton avomuotoiset ja sopeutumisvalmennuskurssit on suunnattu, miten niille hakeudutaan, millaisia kursseja ja saako Kelalta korvauksia matkoista ja milloin on mahdollista saada kuntoutusrahaa.
https://www.youtube.com/watch?v=D0YWFTNiF3E
© Oulun seudun neuroyhdistys ry.